Nemzetek Karácsonya
JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
A PÉCSI GYERMEKKLINIKA RÉSZÉRE

2021. december 14. kedd 19.00-21.00
Kodály Központ

JÁRVÁNYHELYZETRE VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEK

A jelenlegi kormányrendeletnek megfelelően, a Nemzetek Karácsonya jótékonysági koncert hangversenytermébe kizárólag maszkban lehet belépni. A Kodály Központ vezetőségével egyeztetve a személyes részvétel NEM kötött védettségi igazolványhoz.

GYERMEKEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK A KONCERT IDEJE ALATT

A Kodály Központ szabályai szerint a Hangversenyterembe 5 éven aluli gyermekek nem léphetnek be. Azon családok számára, akik 5 éven aluli-, vagy több gyermekkel érkeznek, az F8-as teremben biztosítunk helyet, ahol élő közvetítésen keresztül élvezhetik a koncertet. Az F8-as terembe maximum 10 éves korig lehet belépni, 10 éves kor felett kérjük, hogy a Hangversenyteremben váltsanak helyjegyet a gyermekek részére. A belépés előzetes regisztrációhoz kötött az info@gygypecs.hu email címen. Az F8-as terem használatának jelképes díja: 500 Ft/fő, amit a helyszínen, az F8-as terem előtti adománygyűjtő dobozba kérjük bedobni. Ezen belépő ára szintén adományként szolgál, így amennyiben valaki nagyobb összeggel szeretné támogatni az eseményt, úgy lehetőség van további adományt felajánlására. Gyermekfelügyeletet biztosítani nem tudunk, így kérjük azon szülőket akik az F8-as termet igénybe veszik, hogy gyermekük felügyeletéről gondoskodni szíveskedjenek. A műsorban szereplő gyermekek térítésmentesen vehetik igénybe a termet.

A KONCERTRŐL

Idén, december 14-én kerül megrendezésre a 14. Karácsonyi Gyertyagyújtás koncertünk a pécsi Kodály Központban. Ezúttal egy tematikus jótékonysági eseményt szervezünk, Nemzetek Karácsonya címmel, mely során egy térbeli és időbeli utazásra hívjuk a közönséget.

Olyan karácsonyi és ünnepi dalokat gyűjtöttünk össze a világ számos tájáról, amellyel bemutathatjuk a nemzetek sokszínűségét. A dalokon keresztül egy kis ízelítőt adunk a különböző népek dallamvilágából és karácsonyi hagyományaiból. Az ünnep igazi üzenetét egy idővonalon végighaladva mutatjuk be, így a régebben keletkezett dallamok mellett modernebb dalok is elhangzanak a koncerten.

A kilencven perces rendezvény célja, hogy a jegyvásárlásokból és a további adományokból befolyt teljes összeget a Pécsi Gyermekklinika számára ajánljuk fel. Az így összegyűlt adományt a Klinika egy – a csecsemők számára fejlesztett  – speciális eszközre fordítja, amely az egyik legsúlyosabb urológiai fejlődési rendellenesség kiszűrésében, feltárásában és gyógyításában segíti az orvosok munkáját.

FELLÉPŐK

Az 50 fős kórus és több mint 35 fős zenekar mellett
elismert zenészek és művészek emelik az est színvonalát.

ANDREJ GROZDANOV

zenész

JOHNNY K. PALMER

énekes, dalszerző

GYÁRFÁS ISTVÁN

jazz gitárművész

PINTÉR BÉLA

énekes, dalszerző

BOLYKI BALÁZS ÉS A B4

énekes, zenész, kórusvezető

KIK VAGYUNK MI ?

A koncert szervezői között szerepel a Pécsi Pásztorkör valamint a Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat, azaz a Peksz.

Bővebben a Pekszről: A koronavírus miatt az elmúlt évben nagyot változott az életünk, ennek következtében sokan elvesztették az állásukat. 13 pécsi gyülekezet szeretett volna tenni valamit a városért, és a járványhelyzet következtében nehéz helyzetbe jutott lakóiért, ezért úgy döntöttek, hogy saját erőből, teljesen önkéntes alapon tartós élelmiszercsomagokkal segítik a rászoruló családokat.

A város jólétén munkálkodnak, és elkötelezetten segítenek Pécs bajba jutott és mélyszegénységben élő lakosain, ezért havonta 50 családnak osztanak tartós élelmiszer csomagot.