090527_3983090527_4127

„Hagyjad az Úrra a te utadat és bízzál benne, majd ő teljesíti.” (Zsoltár 37,5)

2009. május 21-én 84 éves korában teremtő Urához hazatért Schäfer György, Gyuri bácsi a hidasi  metodista gyülekezet tagja.

A hidasi ravatalozóban május 27-én vett tőle búcsút a család és a gyülekezet. Gyurkó József gyülekezeti lelkész temette,  Hecker Frigyes ny. lelkész hirdetett igét, a sírnál Sztupkai Mihály lelkész mondott áldást.

(Személyes visszaemlékezés található az augusztusi hírlevelünkben!)

————————————————————————————————————————————————-

Amerikai vendégeink

2009. április 25-én egy 6 fős amerikai csoport érkezett a magyar egyház meglátogatására. Az egyházban néhány éve szerveztek egy projektet, melynek neve: In Mission Together, ennek keretében Magyarországon és a környező országokban több közös tevékenység zajlott a helyi gyülekezet és amerikai testvérek részvételével. E téren fennálló igények és lehetőségek felmérésére szerveztek egy QUICK TOUR-t (Gyors Körutazást) amerikai látogatók részére. Három körzetet látogattak meg a Dél-Dunántúlon: Szekszárd, Pécs, Dombóvár. A látogatás célja az ismerkedés a gyülekezetekkel, a missziós munkaterületekkel. A csapatot Jack Martin virginiP1010012ai szuperintendens vezette, a magyar kapcsolattartó és kísérő Lakatos LDSCF6080illa.

27-én érkeztek Szekszárdról Hidasra, ahol a gyülekezettel találkoztak, majd Pécsre érkezve városnézéssel fejeződött be a nap. A vendégek elszállásolását a költségek kímélése és a közvetlenebb kapcsolat ápolására a gyülekezeti házban és családnál oldottuk meg. Nélkülözhetetlen jó szolgálatot tett Kovácsné Csilla, aki vállalta a tolmácsolás nehéz munkáját. Köszönet érte!

28-án a délelőtti városnézés után találkoztak a pécsi testvérekkel a gyülekezetben, majd a Kőszegi családot, és a György-telepen élő cigány családokat (akikkel kapcsolatunk van) látogatták meg.

29-én reggel búcsúzhattunk tőlük sok kedves élménnyel meggazdagodva.