A nyíregyházi gyülekezet szeretettel várta az asszonyokat, lányokat szeptember utolsó hétvégéjén. NyíregyCsütörtök délután érkeztünk, a vasárnap istentisztelettel fejeződött be ez a találkozó. A résztvevők létszáma változó volt, 50 fölött ingadozott, de szombaton 75-en is voltunk . Szállást a helyi gyülekezet családjai biztosították.

Csütörtökön ismerkedéssel kezdtünk, ki-ki keresett valakit, akivel idejövetele céljáról, vagy otthon hagyott terhekről, lelki ajándékokról, szolgálatról beszélgethetett.

Pénteken délelőtt 6 templomot/gyülekezeti helységet fűztünk fel sétánkra, ezeken a helyeken különböző egyházak képviselői tartottak 1-1 áhítatot: Ortodox imaházban “Mutasd meg nekem Isten dicsőségét”, Evangélikus templomban “Szent önreklámozás”, Katolikus közösségi helységben “Szent átváltozás”, Református gyülekezeti helységben “Isten változatlan keze”, Görög PICT3958katolikus templomban “Egy pillanat”, és a régi metodista kápolnában PICT3975“Isten nagy szeretete” volt a téma. Délután Schauermanné Márti bizonyságtétele után csoportokban beszélgettünk különböző témákról.

Szombat délelőtt az egyház szociális hitvallásával foglalkoztunk, mely bennünket a mások felé való szolgálatra biztat. Testvérek számoltak be szolgálataikról: Zuborné Márti azt az Alfa (magzatvédő)  szövetségben tapasztalt élményeiről, Cserbán Babi a Kék keresztes szolgálatról, az alkoholizmussal való találkozásáról. Márkus Kati büntető bíróként hogy éli meg a kereszténységét. Harmann Évi a hajléktalanok közti szolgálattal való kapcsolatáról beszélt. Rakovicsné Ibolya pedig a börtönmissziós és Gedeon Társaságos élményeit mondta el. Mindezek legyenek imatéminkká!PICT3994 PICT3992Délben a Falu múzeumba mentünk, ahol a férfiak már készítették számunkra a finom lapcsánkát.

Vasárnap délelőtt a gyülekezettel együtt vettünk részt az istentiszteleten.

Köszönjük a nyíregyháziak sok fáradozását, szeretetét és a sok élményt a közösségben