Hazánk vezető egyházai összefogtak, és meghívták Franklin Graham evangelistát, igehirdetőt, hogy Budapesten is hirdesse Jézus Krisztus evangéliumát. A Billy Graham Evangelizációs Társaság elfogadta a meghívást.Litvániában 2011 októberben

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy 2012. június 1-3 között Reménység Fesztivált szerveznek a magyarországi keresztény közösségek a Billy Graham Evangelizációs Társasággal közösen. A háromnapos, ingyenes rendezvénynek a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Franklin Graham járt már Magyarországon édesapjával, Billy Graham-mel, és megtiszteltetésnek érzi, hogy személyesen is hirdetheti a jó hírt Budapesten.  Örömmel hallgatja a magyarországi beszámolókat, amelyek szerint a különböző keresztény felekezetek, teológiai nézetkülönbségeiket félretéve közösen készülnek a Reménység Fesztiválra. Franklin Graham gyakran idézi édesapja szavait. „Az evangelizációk előkészületekor három dologra van szükség: imára, imára, és imára.”

A rendezvény mindhárom napján lehetőség lesz arra, hogy lelki tanácsadásban részesüljenek azok, akik a reménység valódi forrását keresik. Ezer főből álló tanácsadói szolgálat felállításán dolgozik a Reménység Fesztivál Iroda számos önkéntessel.

A zenei programok részét képezi a szintén ezer tagot számláló kórus is. Világhírű keresztény előadók (mint például Michael W. Smith, Ernie Haase és a Signature Sound, Parachute Band, Casting Crowns) is segítik a közös cél elérését, eleget téve Jézus Krisztus megbízatásának: „Tegyetek tanítvánnyá minden népeket.” Máté 28:19

További információk olvashatók a Reménység Fesztivál honlapján:

www.remenysegfesztival.hu